Elma Kurdunun Masalını Okuyalım


Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde, elma bahçesinde yaşayan bir kurt ailesi varmış. Ama bu aile bildiğimiz ormanda yaşayan Kurtlardan değilmiş, hani meyvelerin içinde yaşayan küçük kurtçuklar var ya işte o kurtçuklardanmış. Elma Kurdu. Anne kurtçuk, baba kurtçuk, ikide kardeş kurtçukmuş. Elma bahçesinin içinde yaşayan bu aile kışın ağacın içine saklanır, yazında elmalar olunca bir elmanın içinde mutlu mesut yaşarlarmış.

Bir gün bir el gelmiş ve kurtçuk ailesinin içinde yaşadığı o elmayı dalından koparmış. Önce sepete, sonrada arabaya koymuş ve şehre götürüp diğer elmalarla beraber bir manava satmış. Manav sepetteki elmaları sırayla tezgaha dizerken, bizim kurt ailesinin içinde yaşadığı elmayı da diğer elmaların yanına koymuş. Elma kurdu ailesi ne olduğunu anlamaya çalışıyor, şaşkın şaşkın etrafı seyrediyormuş. O sırada manav tezgahının önünden geçen küçük bir çocuk annesine “Ben elma istiyorum” demiş ve elini kurtlu elmaya uzatmış. Annesi elmanın parasını verdikten sonra küçük kız elmayı çantasına koymuş ve evin yolunu tutmuş. Eve geldiklerinde, küçük kız tam elmayı ısıracak iken kurtçuklar seslenmişler “Merhaba biz Kurt ailesiyiz, sakın bizi yeme” demişler. Küçük kız kurt deyince önce bir korkmuş. Elma kurtları “Korkma korkma biz küçük Elma kurtlarıyız” demişler. Küçük kız Elma kurtlarını görünce onlarla tanışmış ve sohbet etmiş, sonrada “Sizin için ne yapabilirim?” diye sormuş. Kurt ailesi “Biz şehirde yaşayamayız bizi Elma bahçemize geri götürür müsün?” diye sormuş. Küçük kız düşünmüş, “Burada Elma bahçesi yok ama parkta bir Çam ağacı var isterseniz sizi oraya götürebilirim” demiş.

Çaresiz kurtçuklar kabul etmiş ve küçük kızda almış onları parktaki Çam ağacına bırakmış. O günden sonra Elma kurtçukları olmuş mu Çam ağacı kurtları. Küçük kız her gün Çam kurtlarını ziyarete gidiyor onlara yiyecek olarak da Elma götürüyormuş. Çam kozalağının içinde Elma yiyerek uzun yıllar Çam kurtları olarak mutlu mesut yaşamış bizim Elma kurtçukları. Burada da masal bitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurttan Çobana Güven Dersi Masalı

Ayı, Kanguru ve Zebranın Masalını oku